Novinky do každé rodinky :)

Pro členy Super MámaTáta klubu jsme spustili nový věrnostní program. A co to pro vás znamená? Že více je více! Čím více budete utrácet, tím méně zaplatíte. 

 

A proto vám chci představit značky, které najdete na našich stránkách a které (alespoň za mě) nesmí chybět v žádné rodině! 

 

 

Attitude

 

Zajímali jste se někdy o složení kosmetiky? Kdo ne, tak mám pro vás tip. Zkuste se podívat na složení té vaší a to rovnou na stránkách www.ewg.org
Zde naleznete jednotlivé složky kosmetiky a jejich vliv na náš organismus dopodrobna rozepsány. Pokud neumíte anglicky jednoduše sledujte “semafor”. Zelená čísla jsou skvělá, oranžová ještě “ujdou” a červená nechcete. Schválně nám napište do komentářů, kolik červených čísel máte doma. EWG (Environmental working group - Pracovní skupina ochránců životního prostření) je nezávislá databáze, která funguje pouze na základě darů jednotlivců. Žádná firma si tedy nemůže koupit jejich doporučení. 

Certifikace EWG pro značku Attitude je tedy opravdu velkou poctou a pro vás tou nejlepší zárukou, že svému broučkovi a vám dopřáváte zdravotně nezávadnou kosmetiku.
Vliv těchto chemických látek je často pomalý a pozvolný, a že zrovna váš sprcháč je v červených číslech a vám z něj nic není neznamená, že se ve vašem těle nehromadí škodliviny, které si dříve nebo později cestu na povrch najdou. A tou cestou je v tom lepším případě podráždění, v tom horším to může být spouštěč vážnějších problémů či dlouhodobých nemocí. U značky Attitude mám ráda i jejich dodavatelský řetězec, že opravdu uvažují nad vším. Od složení přes netestování na zvířatech až po plně recyklovatelné plasty využité na obaly. 

U nás nikdy nesmí chybět: 

Sprchový gel a šampon pro děti

Šampon pro mámu

Šampon pro tátu

Sprchový gel 

Čistič na ovoce a zeleninu 

Čistič na koupelny 

Dětské mýdlo na ruce 

 

 

Little Dutch 

Ruku na srdce… Ještě v těhotenství jsem si představovala, že náš domov zůstane i nadále minimalistický a ve skandinávské barevné paletě. Hlasitě se společně zasmějme, protože u nás (tak jako jinde) jsou nejoblíbenější ty nejbarevnější věci. 

Balanc mezi “blázincem” a “mými” barvami jsem našla právě u značky Little Dutch. Barevné jsou dostatečně na to, aby zaujaly, ale ne tak, aby vám to vypalovalo pohled :) a hlavně tahle značka prostě umí! Baví to děti a baví to i nás rodiče (dobře skládání duhy baví trošku více mě). 

 

Bibs

Dudlík je téma, které si zaslouží samostatný článek, ale ve zkratce jsem prostě chtěla, aby Gabínek dudlík měl. Vyzkoušeli jsme skoro “všechny dudlíky světa” a nakonec zakotvili u značky Bibs. Jsou pro mě designově naprostou špičkou a zde platí, že v jednoduchosti je krása. Co mě na nich ale baví nejvíce je, že jsou vyrobeny z přírodního kaučuku a dítěti nedávate do pusy “umělotinu”. Prozradím na sebe malou úchylku, ale třeba to máte stejně :) Když dojím nanuk, tak mě baví ještě “okousávat” tu dřevěnou špachtličku :) Nikdy by mě ale nenapadlo s takovou radostí okusovat kus plastu. I dříve ve škole jsem raději kousala konec tužky než umělohmotné propisky. Tělo prostě dovede identifikovat co umí najít přirozeně a co se vyrobilo někde v chemické laboratoři. Alespoň takhle si to vysvětluju já. Novinkou jsou i dva odlišné tvary dudlíku - klasická třešinka (kterou milují miliony dětí po celém světe), ale také ortodontický tvar, který je doporučován zubaři po celém světě. 

Řekla bych, že rozhodnutí je na vás, ale zde platí, že si miminka rozhodují co jim opravdu vyhovuje. 

 

Medela 

Když se řekne Medela, tak je to pro mě spojeno s láskyplným vztahem ke kojení a jeho podpoře. S citem umí nastoupit tam, kde kojení z jakéhokoli důvodu nejde a při kojení umí pomoci vyřešit téměr jakýkoli problém. Bez hydrogelových náplastí bych do porodnice neodjela :) 

 

Eco By Naty

Jak jste v úvodu již pochopili, tak jsem velkým zastáncem a milovníkem netoxické kosmetiky. A tato značka je sázkou na jistotu. 

Naší stálicí byly hlavně sáčky na plenky

Novopečeným maminkám doporučuji vložky do podprsenky, jsou doslova jako pohlazení na citlivé bradavky. 

 

Good gout

A jak se říká to nejlepší nakonec. Pokud jste po dětech nedojídali, tak tohle dojídat budete! A co dojídat… budete jim to krást! 

Za značkou Good Gout stojí michelinští kuchaři a dokazují, že i jídlo pro děti může být dokonale chutné. 

Jistě preferuji doma vařené, ale preference maminek a dětí se často rozcházejí. Gabi jí domácí a chutná mu, ale když jsem zaváděla ovoce, tak domácí přesnídávky pro něj byly naprosté tabu, nevzal ani lžičku. Za to ty kupované v něm zmizely během pár minut. Časem vzal na milost i ty moje, aby měsíc na to přestal přesnídávky a mixované věci jíst úplně :)

Závislí jsme (já i Gabi) na kokosových polštářcích, které teď hodně pomáhají při prořezávání zoubků tou nejchutnější cestou a na bagetkách

 

Foto k článku je z našeho dudlíkového archivu... O tom jak se Gabi oddudlíkoval někdy příště. 

 

S láskou pro vás napsala 

@vysoudilovadita